- Scouts -

Scouts is van 11 tot 15 jaar

Hun motto is: “Wees Paraat”

De scouts werken in een Troep die weer onderverdeeld is in Patrouilles die elk een dieren naam hebben. Elke patrouille heeft een patrouilleleider en een assistent patrouilleleider.

Hun saluut met de rechterhand bestaat uit drie vingers gestrekt en de duim over de pink heen gebogen. De drie vingers symboliseren de belofte en de duim over de pink staat voor dat de sterke de zwakke beschermd.

De scouts openen met de vlag waarna de dienstdoende PL of APL de scoutwet opnoemt.
“Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken. Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door. Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur. Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen. “

De scouts hebben elke week een opkomst die gebaseerd is op het boek: “Scouting for Boys” wat geschreven is door Lord Baden Powell.

De scouts kunnen individueel aan vaardigheidsinsignes werken, elk naar eigen interesse. Samen werken in de patrouille en zelfstandigheid in het programmeren van de opkomsten is de rode draad.

Kamperen is bij de scouts een aantal keren per seizoen, waaronder ook buitenlandse kampen een onderdeel kan zijn.

De leiding bestaat uit de Hopman en de Vaandrigs, deze ondersteunen de programma’s en de kampen in woord en daad samen met het kader. (PL’s en APL’s)

Mitchel Verhiel
Jordy Corvers
Rob Zwaak
Jay Jacobs
Benji Rademakers

De scouts hebben elke zaterdag de opkomst van 14.00 tot 16.00 uur op de blokhut te Adenauerlaan 6 6414 NN in Heerlen.

Voor meer informatie:

info@scoutingpytheas.nl