- Roverscouts -

Roverscouts is van 18 tot 99 jaar

Hun motto is: “Tot Uw Dienst !”

De roverscouts werken in een stam die eventueel onderverdeeld kan worden in ploegen. De stam kiest elk jaar een bestuur: voorzitter; penningmeester; secretaris; materiaalmeester.

Hun saluut met de rechterhand bestaat uit drie vingers gestrekt en de duim over de pink heen gebogen. De drie vingers symboliseren de belofte en de duim over de pink staat voor dat de sterke de zwakke beschermd.

De roverscouts openen met de vlag waar na een lid de scoutwet opnoemt.
“Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken. Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door. Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur. Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen. “

Het roverscoutsprogramma bestaat uit drie fases: de proloog, het traject en de epiloog die dan uiteindelijk tot hun partenza. In feite zullen de roverscouts zich ook voor bereiden op een leiderschap in één van de jongere speltakken.

De stam kent geen leiding of begeleiding, wel mogen ze zelf een adviseur aanstellen. Ook hebben ze recht om twee afgevaardigde naar de groepsraad te sturen.

Binnen kort komt er een nieuwe stam, dan weten we ook wanneer ze de opkomsten hebben op de blokhut te Adenauerlaan 6 6414 NN in Heerlen.

Voor meer informatie:

info@scoutingpytheas.nl