- Explorers -

Explorers is van 15 tot 18 jaar

Hun motto wordt elk seizoen door hun zelf bedacht, een oude is als voorbeeld: ” Samen ontdekken”

De explorers werken in een Afdeling die eventueel onderverdeeld kan worden in ploegen. De Afdeling kiest elk jaar een bestuur: voorzitter; penningmeester; secretaris; materiaalmeester.

Hun saluut met de rechterhand bestaat uit drie vingers gestrekt en de duim over de pink heen gebogen. De drie vingers symboliseren de belofte en de duim over de pink staat voor dat de sterke de zwakke beschermd.

De explorers openen met de vlag waar na een lid de scoutwet opnoemt.
“Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken. Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door. Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur. Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen. “

De explorers hebben elke week hun opkomst die gebaseerd is op hun explorergids waar ze diverse expedities uit kunnen voeren. Deze expedities moeten hun zo ver leiden dat ze zo zelfstandig mogelijk hun opkomsten en kampen kunnen draaien. Naast de expedities zijn er ook vaardigheidsinsignes te behalen.

De leiding bestaat uit Begeleiders, deze ondersteunen de explorers om tot grote zelfstandigheid te laten komen maar blijven wel de eindverantwoording dragen.

Begeleidster Ashley.
Begeleider JanWillem.

De explorers hebben nu nog een variabele opkomst door de week heen, binnenkort zal dat zijn op zaterdag van 19.00 tot 21.30 uur op de blokhut te Adenauerlaan 6 6414NN in Heerlen.

Voor meer informatie:

info@scoutingpytheas.nl