Dagelijksbestuur

Hans Kalisz
Klusjesman

FUNCTIES DAGELIJKSBESTUUR

Hieronder volgt een korte beschrijving van de functies binnen het dagelijks bestuur:

• Voorzitter: De voorzitter vertegenwoordigt het dagelijks bestuur binnen de groep en naar buiten. Zij/hij zit en bereidt de vergaderingen voor van het stichtingsbestuur.
  • Penningmeester: Hij beheert en verzorgt de financiële administratie van de groep en de stichting.
  • Secretariaat: Hij/Zij stelt samen met de voorzitter de agenda vast van de groepsraden. Hij/Zij notuleert bij de vergaderingen van het bestuur en de groepsraad. Hij/Zij verzorgt de inkomende en uitgaande post.
  • Afgevaardigde van de groepsraad: Het bestuur van de beheerstichting bestaat uit de 3 leden van dagelijks bestuur en 4 afgevaardigden vanuit de groep. Door deze constructie wordt het groepsbelang boven het stichtingsbelang geborgd. De 4 afgevaardigden vormen de fysieke schakel tussen de groep en stichting.
  • Materiaalbeheerder: De materiaalbeheerder draagt zorg voor de uitgifte en inname van alle materialen benodigd voor het scoutingspel. De materialen dienen technisch in orde te zijn en daarmee veilig voor gebruik. Beschadigde materialen worden gerepareerd dan wel vervangen.
  • Gebouwbeheerder: De gebouwbeheerder heeft de dagelijkse zorg over ons gebouw. Hij zorgt ervoor dat deze veilig gebruikt kan worden voor het scoutingspel.
  • Klusjesman: De klusjesman voert kleine onderhoudsklussen, herstelwerkzaamheden en verbeteringen uit aan het gebouw.

Het dagelijks bestuur van “Scouting Pytheas” zorgt voor het reilen en zeilen binnen de groep. Het dagelijkse bestuur (DBS) bestaat uit de voorzitter, secretaris en penningmeester en 4 afgevaardigden van de groepsraad. Daarnaast kent het dagelijks bestuur uitvoerende leden, deze hebben echter geen stemrecht.